Bölümüzün ilk öğretim üyelerinden Doç Dr Cemal Kaya vefat etmiştir

Doç Dr Cemal Kaya, 1957 yılında Sivas‘ da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü‘nü 1981 yılında bitirdi. Ankara Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümünde Elektromanyetik yöntemler konusunda Y.Lisans ve Doktorasını tamamladı. 1981-2003 yılları arasında MTA Genel Müdürlüğünde Jeofizik Mühendisi olarak işe başladı. Türkiye Yerkabuğu Araştırma projesi başta olmak üzere pek çok projenin oluşturulmasında ve gerçekleştirilmesinde  görev aldı. ÇOMU ve Cumhuriyet Üniversitleri, Jeofizik Mühendisliği Bölümlerinde öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren kendi şirketinde Jeotermal Aramalar konusunda çalışmaktaydı. 14/02/2022 tarihinde vefat eden hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başağlığı diliyoruz.