Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Jeofizik Mühendisliği Bölümü

Sismoloji Anabilim dalımızdan bir başarı daha

Deprem Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim dalımızın çalışmaları

6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen Ayvacık depremi (M=5.4) sonrası ÇOMÜ  Deprem Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim dalımızın yerel ve bölgesel depremleri izlemek üzere başlattığı çalışmayı daha da güçlendirmek adına verdikleri proje teklifi  İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.  Böylece daha önce Boğaziçi Üniversitesi tarafından da desteklenen çalışma bünyesindeki 5 sabit 11 geçici deprem istasyonuna 6 adet  daha deprem istasyonu kullanımı üniversitemizin kullanımına sunulmuştur. İstasyon sayımız 22 olmuştur.

Yakın zamanda da bu istasyonların sayısının arttırılması hedeflenmiştir. Bu aşamaya gelinmesinde başta kıymetli katkılarından dolayı Sayın Rektör’ümüze ve Rektör Yardımcılarımız olmak üzere, BİGA EZİNE, YENİCE, ÇAN,  LAPSEKİ ilçelerimizin yerel  yöneticileri  ve üniversitemizin kıymetli Fakülte dekanları,  Yüksekokul müdürleri ve idari personeline, Yapı İşleri ve  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeline minnettarlığımı sunarız.

Ekte sunulan resimde anabilim dalımızdan gönderilen, ÇOMÜ  deprem istasyonlarının da dahil olduğu uluslarası sismik ağ tarafından da kaydedilen  5 Haziran 2020 Malatya Depremi ÇOMÜ  Deprem çözücü robot sayısal değerlendirmesi görülmektedir