ÇOMÜ'DE YÖK BURSLU DOKTORA FIRSATI!

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda belirtilen alanda Enstitümüz Anabilim Dalı doktora programına öğrenci kabulleri 16-22  Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak olup,başvuruların değerlendirilmesi ve mülakat sınavı ise  23  Mart 2021 tarihinde yapılacaktır.

ÇALIŞMA KONULARI

Diri   Fayların  Tespiti,  Deprem  Risk Çalışmaları, Zemin Yapısının Tespitine Yönelik Çalışmalar,   Deprem  Erken  Uyarı Sistemleri, Tsunami Erken Uyarı Sistemleri, IoT Tabanlı Akıllı Deprem Uyarı Sistemleri.

KRİTER

Mühendislik ve fen bilimlerinden mezun olup benzer alanlarda YL yapmış olmak ALES ve Dil puanı için ÇOMU LEE nin tanımladığı kriterleri sağlamak.

DESTEK

2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora  Projesi kapsamında, öğrencilerin burs miktarında artış sağlanacak. Türkiye'nin 100 öncelikli alanında doktora yapan öğrenciler, aylık 2 bin 450 lira burs ile desteklenecek. TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getiren öğrenciler de çift burs alma imkânını olabilir.